Almanyaya çalışmak için gitmenin kolay yolu varmı

Yabancı

Yurt Dışı Meraklısı
Almanyaya çalışmak için gitmenin en kolay yolu nedir. Akrabalarım var oradan bana nasıl bi iş bulabilir ve hangi işlerle daha kolay gidebilirim

Almanya'da çalışma süreciyle alakalı sana biraz bilgi verelim. Almanya işçi vizesi nasıl alınır gibi bir çok detay var.

Almanya özellikle son zamanlarda mühendislik, yazılım ve sağlık gibi alanlarda kalifiye iş gücüne büyük ihtiyaç duyuyor. Eğer bu alanlarda bir yeteneğin varsa ve Almanya’da uzun süreli çalışman mümkün. Bu işlerin haricinde de tabiki çalışmaya gidebilirsin.

Almanyada çalışma vizesi için bir iş teklifi işini kolaylaştıracaktır. Bir teklif varsa ve niteliklerin uygunsa, bu vizeyle Almanya’da çalışabilirsin.

Almanya'da çalışmak için kısaca yapılması gerekenler

1. İlk adım: Almanya’daki bir işverenden iş teklifi almak.
  2. Sonra: Mesleki niteliklerini belgeleyen evraklarla Almanya’nın konsolosluk veya büyükelçiliklerine başvuruyorsun.
  3. Belgeler
    • İş sözleşmesi
    • Sağlık sigortası
    • Diploma ve mesleki yeterlilik belgeleri
    • CV ve varsa dil yeterliliği belgesi
    • Doldurulmuş başvuru formu
    • Pasaport ve biyometrik fotoğraf
    • Vize ücreti ödeme belgesi
Başvurun tamamlandığında, işlemler 2 ay kadar sürebiliyor. Tabi diplomatik durumlar, ülke durumları ve herhangi bir gelişmeyle süreç uzayabilir.

Eğer yüksek niteliklere sahipsen ve yıllık belli bir maaş teklifin varsa, Almanya’nın sunduğu “Blue Card” seçeneğiyle çok daha avantajlı bir statüde çalışabilirsin.

Çalışacağın işte Almanca dil bilgisi genellikle istniyor. Kendini anlatacak, yön bulacak, insanlarla günlük basit konuşmalar yapacak kadar Almanca bilmelisin. Bu kadarını bilmeden oraya gitmek biraz zor olacaktır. Bu kadar bilirsen orada üstünü tamamlarsın. Genelde Almanyada işyeri sizi dil kurslarına yönlendriiyor. Bazı firmalar da dil yeterliliği için sınava da sokuyor.

Hayalini kurduğun Almanya kariyeri sandığın kadar uzak değil!
Hazırlıklarını tamamla, fırsatları değerlendir ve belki de yakında sen de Almanya’da yepyeni bir hayata adım atanlardan biri olursun.

Trend İçerikler

Öne çıkan içerik

Geri