İtalya'da öğrenci olmayı anlatıyorum

Yurtdışı Yolcusu

Yurt Dışı Meraklısı
İtalya... O kadar özledim ki...
Sanatın, modanın ve tarihin tam kalbinde bir ülke. Üstelik sadece gezip görmek için değil, okumak için de harika bir yer. Mimarlık, tasarım, sanat ve moda gibi alanlarda eğitim almak isteyen öğrenciler için adeta bir cennet.

1748950722718.webp

İtalya’da üniversiteler sadece köklü değil, aynı zamanda dünya çapında saygın. Bologna gibi dünyanın en eski üniversitelerinden bazıları burada. Profesörler alanlarında uzman ve dersler bolca ilham verici.

Diğer Avrupa ülkelerine göre üniversite harçları çok daha uygun. Üstelik öğrenci vizesiyle haftada 20 saate kadar çalışma hakkınız var. Böylece hem deneyim kazanıyor hem de bütçenize katkı sağlıyorsunuz.

Okul bittikten sonra 1 yıl boyunca ülkede kalıp iş arayabiliyorsunuz. Eğer yüksek lisans yapmak isterseniz, genellikle sadece 1 yıl sürüyor.

Resmi dil İtalyanca ama çoğu üniversitede İngilizce bölümler var. Yine de oradayken İtalyanca öğrenmek büyük artı. Hem ikinci bir dil hem de sosyal hayatta kolaylık sağlar.

İtalya deyince pizza, makarna, peynir çeşitleri... Artık gerisini siz düşünün. O kadar güzel ki...

Ayrıca sosyalleşmeyi seven İtalyanlarla günün her saati dolup taşan kafelerde, barlarda keyifli vakit geçirebilirsiniz. Özellikle “aperitivo” kültürü, akşamüstlerinin en güzel alışkanlıklarından biri.

1748950761569.webp

Trend İçerikler

Öne çıkan içerik

Geri